Könyvelés Székesfehérváron szakértői kezekben

Cégalapítás, átalakulás

Cégalapítás, átalakulás

Ha Ön vállalkozását most indítja, vagy új céget kíván alapítani Irodánk ebben is segítséget tud nyújtani. Természetesen akkor is, ha a cég adatain, tevékenységi körén stb. kell módosítani valamit. A társaságunk állandó ügyvédjére számíthat a cégbejegyzés vagy módosítás szakszerű és gyors elintézésében.

A vállalkozás életében a könyvelés akkor kezdődik, amikor a cég megalakul. A Társasági Szerződés aláírásakor már érdemes eldönteni, hogy ki lesz a könyvelő, mert már a cégbejegyzés előtt vannak fontos bevallási feladatok, bejelentkezési kötelezettségek. Így ha cégalapítás során igénybe veszi a társaságunk közreműködését, akkor Önt nem érik meglepetések sem a magas alapítási költségek miatt, sem önhibáján kívül elkövetett bármilyen mulasztás miatt. Nekünk is fontos, hogy "jól induljon" a cég.

Kapcsolat

Cég: Kilman Consulting KFT
Adószám:12597172-2-07 

Cím:
8000 Székesfehérvár
Tóvárosi lakónegyed 31. II/1.

Tel:
+36 22 500-518
Fax:
+36 22 500-519
E-mail:
info@kilman.hu

Tanúsítványunk

Megosztás

Gyakori kérdések

Választhatja-e az a kisvállalkozó, aki munkája szerint a fordított adózást is alkalmazza. Szerintem nem, de a törvényben nem találom az erre vonatkozó tiltást?

A pénzforgalmi elszámolás választásánál nem kizáró körülmény, ha az adózónak fordítottan adózó ügyletei is vannak; erre vonatkozó tiltás nincs a törvényben. A pénzforgalmi elszámolásnál azonban, minthogy azon számlák esetében alkalmazható, amelyeknél áfa felszámítására sor került, a fordítottan adózó ügyletek kiesnek az alkalmazási körből, hisz ezeknél áfa áthárítására nem került sor. Választhatja tehát a pénzforgalmi elszámolást olyan adózó is, aki munkája szerint a fordított adózást is alkalmazza, ám a pénzforgalmi elszámolás szabályait az egyenes áfás ügyleteire tudja alkalmazni.