Könyvelés Székesfehérváron szakértői kezekben

Könyvvizsgálat

Könyvvizsgálat

Kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónál, kivéve (ha az alábbi két feltétel együttesen teljesül) az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot, és az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt .  Minden olyan esetben, amikor a könyvvizsgálat a Számviteli Törvény vagy más jogszabály előírásai szerint nem kötelező, a vállalkozó dönthet arról, hogy a beszámoló felülvizsgálatával könyvvizsgálót bíz meg.

  • A jogszabály alapján az arra kötelezett vállalkozások éves, egyszerűsített éves beszámolójának  könyvvizsgálata
  • A vállalkozás saját döntése, igénye esetén éves, egyszerűsített éves beszámoló könyvvizsgálata
  • Átalakulási vagyonmérleg, vagyonleltár tervezetek könyvvizsgálata
  • Átalakulási végleges vagyonmérleg, végleges vagyonleltár könyvvizsgálata

A könyvvizsgálat célja annak megállapítása, hogy a vállalkozó által az üzleti évről készített éves beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló, továbbá az összevont éves beszámoló a Számviteli törvény előírásai szerint készült, és ennek megfelelően megbízható és valós képet ad a vállalkozó vagyoni és pénzügyi helyzetéről, a működés eredményéről.

Céginformáció

Cégkivonat, cégtörténet

  • A cégadatok mellett az utolsó három év legfontosabb 12 mérleg- és eredmény-kimutatás adatai láthatók..

  • A bejegyzett cégadatok mellett megtalálhatók a legfrissebb létszámadatok is.

Kapcsolati háló

  • egy adott magánszemélyhez kapcsolódó cégek listája

  • egy adott cég összes tulajdonosának és vezetőjének (beleértve a magánszemélyeket) valamennyi egyéb céghez kötődő kapcsolatát cégenként kockázati szintek szerint. 

Kapcsolat

Cég: Kilman Consulting KFT
Adószám:12597172-2-07 

Cím:
8000 Székesfehérvár
Tóvárosi lakónegyed 31. II/1.

Tel:
+36 22 500-518
Fax:
+36 22 500-519
E-mail:
info@kilman.hu

Tanúsítványunk

Megosztás

Gyakori kérdések

Lehet alkalmazottként ügyvezetőnek és lakatosnak illetve ügyvezetőnek és adminisztrátornak lenni egyszerre?

Az ügyvezetői tevékenység, társadalombiztosítási szempontból: - munkaviszonyban, vagy - társas vállalkozói jogviszonyban vagy - választott tisztségviselői jogviszonyban látható el. Munkaviszonyban ellátott ügyvezetői tevékenység esetén Ön lehet adminisztrátor és ügyvezető is egyben, illetve az öccse lakatos és ügyvezető is egyben, ha ezt a munkaszerződésbe illetve annak részét képező munkaköri leírásba belefoglalják. Ez esetben nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja, valamint a társas vállalkozás által fizetendő szociális hozzájárulási adó alapja a munkaviszonyból származó jövedelem, amelynek napi 8 órás foglalkoztatás el kell érnie legalább a minimálbért. (középfokú végzettséget igénylő tevékenység esetén a garantált bérminimumot kell alapul venni, azaz havi 114.000. forintot - középfokú végzettségnek minősül a szakmunkás-iskola is)