Könyvelés Székesfehérváron szakértői kezekben

Cégalapítás, átalakulás

Cégalapítás, átalakulás

Ha Ön vállalkozását most indítja, vagy új céget kíván alapítani Irodánk ebben is segítséget tud nyújtani. Természetesen akkor is, ha a cég adatain, tevékenységi körén stb. kell módosítani valamit. A társaságunk állandó ügyvédjére számíthat a cégbejegyzés vagy módosítás szakszerű és gyors elintézésében.

A vállalkozás életében a könyvelés akkor kezdődik, amikor a cég megalakul. A Társasági Szerződés aláírásakor már érdemes eldönteni, hogy ki lesz a könyvelő, mert már a cégbejegyzés előtt vannak fontos bevallási feladatok, bejelentkezési kötelezettségek. Így ha cégalapítás során igénybe veszi a társaságunk közreműködését, akkor Önt nem érik meglepetések sem a magas alapítási költségek miatt, sem önhibáján kívül elkövetett bármilyen mulasztás miatt. Nekünk is fontos, hogy "jól induljon" a cég.

Kapcsolat

Cég: Kilman Consulting KFT
Adószám:12597172-2-07 

Cím:
8000 Székesfehérvár
Tóvárosi lakónegyed 31. II/1.

Tel:
+36 22 500-518
Fax:
+36 22 500-519
E-mail:
info@kilman.hu

Tanúsítványunk

Megosztás

Gyakori kérdések

Lehet alkalmazottként ügyvezetőnek és lakatosnak illetve ügyvezetőnek és adminisztrátornak lenni egyszerre?

Az ügyvezetői tevékenység, társadalombiztosítási szempontból: - munkaviszonyban, vagy - társas vállalkozói jogviszonyban vagy - választott tisztségviselői jogviszonyban látható el. Munkaviszonyban ellátott ügyvezetői tevékenység esetén Ön lehet adminisztrátor és ügyvezető is egyben, illetve az öccse lakatos és ügyvezető is egyben, ha ezt a munkaszerződésbe illetve annak részét képező munkaköri leírásba belefoglalják. Ez esetben nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja, valamint a társas vállalkozás által fizetendő szociális hozzájárulási adó alapja a munkaviszonyból származó jövedelem, amelynek napi 8 órás foglalkoztatás el kell érnie legalább a minimálbért. (középfokú végzettséget igénylő tevékenység esetén a garantált bérminimumot kell alapul venni, azaz havi 114.000. forintot - középfokú végzettségnek minősül a szakmunkás-iskola is)